Vintersolståndet

Nu är tiden då ljuset vänder tillbaka
snart kysser solens stålar min kind till rodnad.
Kylan, du envisa, en enda lång vaka.
Följer mig som en vålnad,
vill inget försaka.
Längtan, väntan och hopp
det är mänsklighetens lott.

Amariasu
Annons

5 reaktioner till “Vintersolståndet

  1. Den randade isen så fint inramad av frostiga träd. Vackert diktat om längtan efter ljuset.

    Idag en dag med filmjölkshimmel. Missade den frostigaste dagen, vilket grämer mig, men det var julafton och fast vi inte skulle fira förrän på juldagen hade jag massor att göra. Eftersom snön kom tidigt hos oss har det inte varit så mörkt och ganska många sol-på-snödagar har vi haft till min stora glädje. Mycket fint foto!

    Gillad av 1 person

    1. Hoppas du fick ett fint julfirande! Mitt fotograferande går i ide periodvis och då tittar jag inte på andras bilder heller. Ser fram emot att besöka din sida, kanske får jag se dina snöbilder där? God fortsättning 🙂

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: